TOP Winter Week

Internationale studenten ontdekken Tilburg

Elk jaar starten er meer internationale studenten aan een studie en hun studententijd in Tilburg. In januari 2017 mocht Tilburg studenten van meer dan 50 verschillende nationaliteiten ontvangen. Van Jemen tot Brazilië en van China tot Italië. Tilburg is in trek! Je leven starten in een land aan de andere kant van de wereld heeft echter wel een behoorlijke impact. Niet alleen studeer je in een andere taal dan je moedertaal, je moet verhuizen, nieuwe vrienden maken en wennen aan een andere cultuur en klimaat. Om deze studenten een warm welkom te heten en hen te helpen met deze veranderingen organiseert TOP jaarlijks in januari de TOP Winter Week.

De vraag aan Citymarketing Tilburg

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de internationale student zich meteen thuis voelt in Tilburg?

Oplossing en uitwerking

Citymarketing Tilburg ontwikkelde samen met TOP en 013 Straatjes verschillende concepten om de internationale student meteen thuis te laten voelen in Tilburg. Zo speelden de studenten het Taste & Experience Tilburg spel, namen ze deel aan Bike Experience Tilburg en aten ze samen stamppot.

TET Walk

Als je in een nieuwe stad gaat wonen wil je graag op de hoogte zijn van de hotspots en de places to be. Aan de hand van het spel Taste & Experience Tilburg, opgezet met 013 Straatjes, hebben de studenten in no time kennis gemaakt met Nederlandse, en zelfs Tilburgse cultuur. Lopend langs een route door de Spoorzone, het Dwaalgebied en het centrum proefden ze lekkernijen zoals pannenkoeken, bitterballen, erwtensoep en Schrobbelèr. De studenten maakten foto’s van karakteristieke panden en bezienswaardigheden in de binnenstad.

Bike Experience Tilburg

Fietsen pimpen, workshops banden plakken en Tandem-daten, een wedstrijd slow biking, leren fietsen met een paraplu in de hand; het zijn slechts enkele onderdelen van de Bike Experience die tijdens de TOP Winter Week plaatsvond. Een vermakelijk en (inter)actief evenement, maar wel met een serieuze ondertoon. Want en passant leerden de internationale studenten ook veilig fietsen.

Vanwege het 200-jarig bestaan van de fiets in 2017 werd er flink uitgepakt. Zo gaf Patrick Smits, voormalig Nederlands Kampioen Mountainbike Trial, een paar stunts weg. Voor de gevorderde studenten waren er bijzondere fietsen die ze konden uitproberen. Op deze manier maakten de internationale studenten op een ludieke en leerzame manier kennis met de fiets.

Stamppottenbuffet

What to eat when in Holland? Stamppot natuurlijk! Na een enerverende en actieve kennismaking met de stad werd de dag afgesloten met een heus stamppottenbuffet. En dit werd gewaardeerd! Zeker weten dat de stamppot tegenwoordig op tafel staat bij menig internationale student.

Resultaat

Deze oer-Hollandse kennismaking met Tilburg heeft de studenten een goede indruk gegeven van wat de stad te bieden heeft. De hotspots, typische lekkernijen en de cultuur werden enthousiast ontvangen. Met deze start kunnen de studenten een fijne tijd tegemoet gaan in Tilburg, de stad omarmen en echte ambassadeurs van Tilburg worden. Een goede integratie draagt bij aan een geweldige beleving van de studententijd en de stad. De activiteiten zorgden voor publiciteit in de regionale media zoals het Brabants Dagblad en online ook voor landelijke exposure zoals bijvoorbeeld het Algemeen Dagblad.

Partners:

TOP, 013 Straatjes