Make it in Tilburg

Dit maakt Tilburg dé vestigingsstad voor ondernemers die vooruit willen

Tilburg is een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Van een textielstad getransformeerd tot een broedplaats waar creatief en sociaal denken centraal staat. Met transport en techniek als koplopers en veel ruimte voor innovatieve starters en makers. Een bescheiden stad met een enorme diversiteit aan mensen die graag en veel samenwerken. Wat zorgt voor een kettingreactie aan slimme oplossingen voor gezamenlijke uitdagingen. Daarom is Tilburg de pioniersstad voor creatieve ondernemers die aan vooruitgang en groei willen werken. Alles is hier mogelijk.

De vraag aan Citymarketing Tilburg

Dat Tilburg dé vestigingsstad is voor ondernemers willen we aan iedereen laten zien. Om zoveel mogelijk ondernemers aan ons te binden. Daarom riepen we www.makeitintilburg.nl in het leven. Een website waar potentiele en gevestigde ondernemers kunnen zien wat Tilburg heeft te bieden. Een website waar je antwoord krijgt op je vragen en waar je elkaar kan vinden. Een vlot begin voor bedrijven die zich in Tilburg willen vestigen!

Oplossing en uitwerking

Omdat er nog geen vergelijkbare website bestond met gebundelde informatie voor ondernemers in Tilburg, is makeitintilburg.nl ontstaan. Ondernemers hebben veel vragen die ze in hun eigen netwerk niet allemaal beantwoord krijgen. Door veel te praten met ondernemers, is de basis voor de website ontwikkeld. In verschillende subcategorieën is de informatie geclusterd: huisvesting, arbeidsmarkt, onderwijs, wet- en regelgeving, subsidies en financieringen, belangrijke organisaties, netwerken, starters, expats, demografisch en innovatieve clusters. Bovendien vind je op de website heel veel links naar andere websites, documenten en instanties die informatie geven.

Makeitintilburg.nl wilden we natuurlijk niet zomaar lanceren. Daarom portretteerden we dertien Tilburgse makers en ondernemers, met een bijbehorende expositie. De lancering vond plaats tijdens het BOB Back to business event.

Resultaat

Makeitintilburg.nl is een overzichtelijke en informatieve website die een duidelijk beeld geeft van de mogelijkheden voor ondernemers in Tilburg. Toegankelijk en uitnodigend. Sinds de livegang van de site hebben vele ondernemers hun weg weten te vinden. Met de portretten en expositie van de dertien ondernemers krijgt het publiek een beeld van de diversiteit aan ondernemers in onze stad. Veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan in Tilburg!