Hopperpoints sfeergebieden

Binnen 013 minuten fietsen ben je overal!

Vrijdagochtend 9 juni om 08:00u opende wethouder Berend de Vries in de Piushaven een nieuw Hopperpoint in Tilburg. Een Hopper is een deelfiets die op tijdelijke basis gebruikt kan worden, een fiets waarmee je je snel verplaatst binnen Tilburg. Omdat de Hopper door gebruikers worden opgehaald en weggebracht bij een Hopperpoint naar keuze, is het een ander systeem dan bijvoorbeeld OV-fiets. Hoppers geven de mogelijk om de fiets zonder extra kosten op meerdere locaties terug te brengen. Via de Hopperpoint-app is het mogelijk om de fiets van het slot te halen, de gebruiksduur te bekijken, en realtime te bekijken hoeveel Hoppers er beschikbaar zijn.

De vraag aan Citymarketing Tilburg

Hoe kunnen we de sfeergebieden van Tilburg meer met elkaar verbinden?

Oplossing en uitwerking

Op 6 april 2016 opende aan Stadskantoor 6, Spoorlaan 181 een eerste Hopperpoint in Tilburg. Echter is het tweede Hopperpoint dat vrijdag 9 juni 2017 wordt geopend, gefocust op het verbinden van de sfeergebieden van Tilburg (de Piushaven, het Winkelhart, het Cultuurkwartier, het Dwaalgebied, het Horecagebied, de Spoorzone, het Veemarktkwartier, het Museumkwartier en de Linten Korvel/Besterd). Zo krijgen de fietsen ook kleuraccenten die passen bij het sfeergebied en is iedere fiets voorzien van een stadsplattegrond. Citymarketing Tilburg en het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg zijn initiatiefnemers van dit deelfietssysteem en willen de sfeergebieden in de stad verbinden. Bovendien zorgen de fietsen ervoor dat je binnen 013 minuten fietsen elk sfeergebied in Tilburg kunt bereiken. Na de opening van het Hopperpoint in de Piushaven volgt binnenkort een derde punt in de Linten (Besterd). De Hoppers zijn met veel enthousiasme door de Tilburgse ondernemers uit de verschillende sfeergebieden ontvangen. Voor de Tilburgse ondernemers liggen er kansen in het samenstellen van arrangementen in combinatie met de deelfietsen.

Resultaat

Het gebruik van de Hoppers gaan we de komende maanden toetsen. Ondertussen merken we een groeiend enthousiasme, zowel vanuit ondernemers als vanuit het bewoners en bezoekers van de stad. Citymarketing Tilburg hoopt met de introductie van de Hoppers de sfeergebieden van Tilburg op een nieuwe manier te verbinden.