Event Academy

The stage is yours

De Event Academy Tilburg is platform waar krachten worden gebundeld om de Tilburgse evenementen naar een hoger niveau te tillen. Studenten, evenementorganisatoren, citymarketeers, docenten, horeca en bedrijfsleven. Zij ontmoeten elkaar op dit multimediale platform om ervaringen te delen, elkaar te inspireren en creatieve ideeën te realiseren.

De vraag aan Citymarketing Tilburg

Hoe stimuleren we samenwerking en verbinding in Tilburg? Hoe zorgen we ervoor dat bewoners de meerwaarde van de eigen stad kennen en enthousiast worden om hun steentje bij te dragen?

Oplossing en uitwerking

Tilburg is een broedplaats voor talent en een proeftuin voor vernieuwende ideeën. Tilburgers staan open voor creatieve experimenten en onverwachte samenwerkingen. De Event Academy organiseert diverse activiteiten waar je kan leren en ontmoeten. Programmaonderdelen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld workshops over crisiscommunicatie, sponsoring, de lancering van een online platform en vrijwilligersmanagement.

Het resultaat

In 2016 maakte Event Academy Tilburg een groei door. Het veranderde van een kennisplatform dat enkele keren per jaar actief is naar een platform waar Citymarketing Tilburg, Fontys ACI en de organisatoren het hele jaar door samen in optrekken. Dit is een uitgesproken voorbeeld van Social Innovation: slimmer organiseren in een veranderende wereld. We hopen dat het platform blijft groeien en steeds meer mensen elkaar vinden op de Event Academy.

Partners: Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI)