Dear Future,

Wat zou jij willen weten als je de toekomst één vraag zou mogen stellen?

Van zaterdag 23 tot en met vrijdag 29 september vond de vijfde editie van Dear Future, plaats, een showcase festival over de toekomst. Dear Future, streek neer in de Tilburgse Spoorzone en op andere locaties in het centrum van de stad. Dit nieuwe stadsfestival organiseert Citymarketing Tilburg samen met de gemeente Tilburg en de European Social Innovation Week. Met dit evenement wil Tilburg sociale vernieuwers uit heel Europa aantrekken en Tilburg op de kaart zetten als city of Social Innovation.

De vraag aan Citymarketing Tilburg

Om Social Innovation echt op de kaart te zetten, met Tilburg als duidelijke afzender, vraagt de European Social Innovation Week om een andere aanpak. Kan Citymarketing Tilburg de European Social Innovation Week op een vernieuwende en meer publieksvriendelijke manier invulling geven?

Oplossing en uitwerking

Er zijn genoeg handvatten om Tilburg op te kaart te zetten als city of Social Innovation. Met vier edities van de European Social Innovation Week achter de rug en zes Social Innovation Award-winnaars, is er een mooie basis om Social Innovation verder uit te rollen in Tilburg, Nederland en de rest van Europa. Om hier gehoor aan te geven is het nodig om een meer publieksvriendelijk evenement te organiseren: Dear Future,. Als initiatiefnemer en medeorganisator denkt Citymarketing mee over de inhoudelijke invulling, marketing en organisatie van Dear Future,.

Dear Future, is geen futuristisch festival, maar kijkt wel vooruit, zoekend naar nieuwe inzichten. Dear Future, laat je door de ogen van Social Innovation naar de toekomst kijken. Social Innovation is een belangrijke beweging in deze tijd vol veranderingen. Een manier om te reageren op ingrijpende sociaal-culture omslagen. Met inspirerende organisaties, experts, bedrijven, creatieven, communities en bezoekers worden deze urgente uitdagingen onder de loep genomen. Door diverse mensen samen te brengen tijdens het festival, komen we uiteindelijk tot de beste oplossingen. De hoofdlijnen van Dear Future, bestaan uit de thema’s identity, food, living, health, movement en leisure. Thema’s waarin de mens centraal staat. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door het festival of zelf actief meedoen met verschillende programmaonderdelen. Met een breed programma aan talks en colleges, meet-ups, experimenten, expo’s, cultuur en feest kan iedereen zijn draai vinden.

Resultaat

Met Dear Future, kan Tilburg zich profileren als city of Social Innovation. Met een festival, conferenties, expo’s en de uitreiking van de Social Innovation Award vindt iedere bezoeker zijn weg. Dear Future, heeft zich dit jaar van een heel andere kant laten zien. De naam werd snel geaccepteerd, het publiek was meer divers en de campagne trok veel aandacht. Er is een mooie lijn ingezet voor een volgende editie.