013 Straatjes

De verborgen straten van Tilburg

Een ode aan de verborgen en onbekende, maar o zo mooie straatjes van Tilburg. 013 Straatjes is een platform dat de verborgen hotspots van Tilburg etaleert. Met een website en een stadsgids worden de pareltjes van Tilburg belicht.

De vraag aan Citymarketing Tilburg

Hoe zorgen we ervoor dat mensen van binnen én buiten Tilburg de ongewone, onverwachte plekken in de stad ontdekken?

Oplossing en uitwerking

013 Straatjes (ondertitel: Genieten van Tilburg) is een initiatief van internetondernemers Edwin & Jolanda de Leeuw van het in de Spoorzone gevestigde Studio Web Presence. Een site en gids over bijzondere zaken in Tilburg waren er nog niet. Zo werd 013 Straatjes op eigen initiatief van deze ondernemers opgericht. Citymarketing Tilburg was erg gecharmeerd van dit initiatief en investeert in de totstandkoming van de eerste editie.

Er werd een speciale herdruk gemaakt van de inspiratiegids. Een oplage van 15.000 stuks die in de Reeshof huis-aan-huis verspreid werd. Reeshof bewoners werden uitgenodigd om op zondagochtend te ontbijten bij Villa de Vier Jaargetijden in de Tilburgse binnenstad. Ter inspiratie gaf chefkok Pierre Wind een demonstratie ambachtelijk en glutenvrij koken. Reeshof-bewoners konden na het ontbijt gewapend met een 013 stadsgids de stad in om de laatste kerstinkopen te doen.

Van de tweede editie van 013 Straatjes liet Citymarketing Tilburg in een oplage van 5000 stuks een herdruk maken die door Raas Koeriers Tilburg op alle hotspots in de stad werd verspreid.

Resultaat

Het platform 013 Straatjes is in ontwikkeling. 013 Straatjes laat op verschillende manieren de onbereisde plekken van Tilburg zien en inspireert mensen om op ontdekkingstocht te gaan. De stadsgids ligt overal in de stad verspreid maar ook daarbuiten zoals bij de Efteling. Nieuwe bewoners ontvangen de stadsgids in het welkomspakket. Mogelijk ontstaan er in de toekomst nieuwe middelen waarmee 013 Straatjes en Citymarketing mensen van binnen en buiten Tilburg inspireren, verbinden en meenemen.

Partners:: Studio Web Presence